Om kabel til robotgressklipper

Grouw universal kabel for robotgressklipper
Grouw har en billig kantkabel for robotgressklippere som skal fungere for alle merker. Den selges i pakke med 100 meter. Også McCullogh har sin egen kabel. Her er det 150 meter på rullen.

Reparere kabel
Om du har kabel og det er brudd på den finnes det sett for å skjøte kabel til robotgressklipper. Om lengden på kabel er intakt kan du gå for ett billig skjøtesett som dette som inneholder 6 spleiseledd som passer de fleste merker. Om kabelen er så mye skadd at du må skifte ut en del får du for en 50 lapp ekstra ett sett med 5 meter ekstra kabel, 4 skjøter pluss 15 stykk plugger for å holde den på plass.

Usynlig brudd på kantkabel
Du kan også ha brudd på kantkabel som du ikke ser fordi det er skjult av gummien/plasten rundt kabelen. Denne søkeren for kabelbrudd har sender og mottaker som sender signaler gjennom kabelen og du kobler deg til mottakeren med hodetelefoner og “lytter” etter bruddet. Merk deg at denne koster det samme som 100 meter ny kabel, og så må du ha spleiseledd i tillegg. Sså med mindre du hr kabel på over 100 meter, eller det er en del arbeid for deg å legge ut kabelen på ny kan du likegodt kjøpe ny kabel.